Микоризни гъби за плодове и зеленчуци

17,30 лв.

(Безплатна доставка над 150 лв. и тегло под 5 кг. до офис на Еконт)
Код: Няма Категории: ,

Микоризните гъби от рода Glomus образуват симбиотична връзка с корените на плодовете и зеленчуците. Микоризата позволява по-добро усвояване на вода и хранителни вещества

Микоризни гъби за плодове и зеленчуци

Микоризните гъби от рода Glomus образуват симбиотична връзка с корените на културните растения. Микоризата позволява по-добро усвояване на вода и хранителни вещества (по-специално фосфор и калий) и ефективното им доставяне до растенията. Това осигурява по-добър и балансиран растеж на растенията, по-богата и здрава коренова система, по-голямо поникване на цветовете, по-дълъг цъфтеж и по-висока устойчивост срещу неблагоприятни условия.

Предимства

☑ подобрено усвояване на хранителни вещества от растенията
☑ намалена консумация на торове
☑ по-добър и балансиран растеж, по-голяма поява на цветове
☑ по-голяма устойчивост на болести и вредители

Употреба

Домати, чушки и други овощни зеленчуци – краставици, тикви, пъпеши, патладжани, боб и грах. Продуктът не е подходящ за: кръстоцветни растения (броколи, карфиол, зеле и др.), както и спанак.

Препоръчителна дозировка

Продуктът трябва да влезе в контакт с корените на растението. Нанесете 15 г (1 мерителна чашка приложена вътре в опаковката , т.е. 20 мл) на растение. За да третирате порасналите растения, изкопайте 2 до 4 дупки около растението и нанесете 30 до 45 г на растение в дупките. Не е възможно да се предозира растението – по-високата доза ще осигури по-добро развитие на микориза.

Време за приложение

През пролетта преди засаждането и през вегетационния период.

Тегло Няма
разфасовка

150гр.

Shopping Cart
Scroll to Top