Пипер Български ратунд
Основен сорт за средно ранно и късно производство. Подходящ за прясна консумация и туршии.
Плодовете са висящи, набраздени, със сплеснато сферична форма, със средно тегло 80-100гр. Перикарпът е дебел, с нелютив вкус. В техническа зрялост чушките са тъмно зелени, а в ботаническа – червени.
Плодовете са висящи, набраздени, със сплеснато сферична форма, със средно тегло 80-100гр. Перикарпът е дебел, с нелютив вкус. В техническа зрялост чушките са тъмно зелени, а в ботаническа – червени.
Засяване: март – април
Разсаждане: май
Сеитбена норма: 150-180гр/дка
Среден добив: 2,5-3т/дка
Семена в 1гр: около 150бр.