Култура | Вреда | Доза | Допълнителна информация | Каран. срок |
---|---|---|---|---|
Лоза | Мана | 0.15 % | 14 дни | |
Картофи | Мана | 150 г/дка | 14 дни | |
Домати | Мана | 0.15 % | 14 дни | |
Черно бактериално струпясване | 0.3 % | |||
Тютюн | Сечене на разсад | 0.3 % | 14 дни | |
Див огън | 150 г/дка | |||
Круша | Струпясване | 150 – 250 г/дка | Фаза на приложение: BBCH 99-53 (Продукцията е прибрана до отваряне на цветните пъпки)BBCH 99-53 -Продукцията е прибрана до разпукване на цветните пъпки. | 28 дни |
Огнен пригор | 110 – 500 г/дка | Фаза на приложение: BBCH 99-53 – (Продукцията е прибрана до разпукване на цветните пъпки). | ||
Ябълка | Огнен пригор | 110 – 500 г/дка | Фаза на приложение: BBCH 99-53 – (Продукцията е прибрана до разпукване на цветните пъпки). | 28 дни |
Праскова | Къдравост | 0.15 % | 28 дни | |
Струпясване | 150 – 250 г/дка | Фаза на приложение: BBCH 99-53 – (Продукцията е прибрана до разпукване на цветните пъпки). | ||
Череша | Гъбна сачмянка | 130 – 200 г/дка | Фаза на приложение: BBCH 99-53 – (Продукцията е прибрана до разпукване на цветните пъпки). | 28 дни |
Слива | Гъбна сачмянка | 100 – 200 г/дка | Фаза на приложение: BBCH 99-53 – (Продукцията е прибрана до разпукване на цветните пъпки). | 28 дни |
Кайсия | Ранно кафяво гниене | 150 – 250 г/дка | Фаза на приложение: BBCH 99-53 – (Продукцията е прибрана до разпукване на цветните пъпки). | 28 дни |
Сачмянка | ||||
Орех | Бактериен пригор | 110 – 240 г/дка | Фаза на приложение: BBCH 99-53 – (50% от листата са окапали до разпукване на пъпките). | 28 дни |
Ягода | Бели листни петна | 200 – 300 г/дка | Фаза на приложение: в период на покой, когато листата са полегнали и частично загинали до набъбване на главната пъпка. | 28 дни |
Листно припламване | ||||
Виолетовокафяви листни петна | ||||
Ветриловидни петна | ||||
Малина | Петносване по пъпките | 200 – 300 г/дка | Фаза на приложение: от навлизане в период на покой до поява на първи лист. | 28 дни |
Антракноза | ||||
Септориоза | ||||
Ръжда | ||||
Лешник | Бактериен пригор | 110 – 240 г/дка | Фаза на приложение: BBCH 99-53 – (50% от листата са окапали до разпукване на пъпките). | 28 дни |
Търговско наименование | ФУНГУРАН ОН 50 ВП |
---|---|
Тип | фунгицид |
Активни вещества | Меден Хидроксис 77 % |
Производител | Шпийс Урания Кемикалс |
Категория на употреба | Важно. ПРИГОТВЯНЕ НА РАБОТНИЯ РАЗТВОР Необходимото количество продукт се разбърква предварително в отделен съд и се приготвя под формата на маточен разтвор. Разбърква се добре и се излива в наполовина напълнена пръскачка. Разбърква се отново и пръскачката се допълва да горе. РАБОТА С ПРОДУКТА По време на работа: да се носи подходящо защитно работно облекло, гумени ръкавици, предпазни очила, противопрахова маска; да се избягва контакт с очите и кожата; да се избягва вдишването на прах; да не се яде, пие и пуши След работа: внимателно да се измие пръскачката; да се измият добре откритите части на тялото; работното облекло да се изпере и да се почистят личните предпазни средства СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИЯ, ПРИ КОИТО ПРОДУКТЪТ МОЖЕ ИЛИ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УПОТРЕБЯВАН: ИНТЕРВАЛИ НА ТРЕТИРАНЕ: до 10 дни в зависимост от климатичните условия. При влажни периоди интервалът да се съкрати на 5-7 дни. ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СЛЕДВАЩИТЕ В СЕИТБООБРАЩЕНИЕТО КУЛТУРИ – не оказва влияние на следващите в сеитбообращението култури. ФИТОТОКСИЧНОСТ ФУНГУРАН ОН 50ВП не е фитотоксичен за културите, при които се прилага в разрешените дози. СМЕСИМОСТ Поради голямото разнообразие на използваните при формулацията на продуктите емулгатори, разтворители, прилепители и др. е препоръчително преди използване на непозната резервоарна смес с ФУНГУРАН ОН 50ВП да се направи тест за физическа съвместимост и фитотоксичност. 5 СЪХРАНЕНИЕ Да се съхранява в оригинални, етикетирани, добре затворени опаковки в хладни, сухи помещения, отделно от храни, напитки и фуражи. Да се пази от директен контакт с вода, влага, киселини и основи. Да се съхранява в заключени помещения, далеч от достъп на деца, животни и неоторизирани хора. УНИЩОЖАВАНЕ НА ПРАЗНИТЕ ОПАКОВКИ И ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ПРОДУКТА След използване на съдържанието, опаковката да се направи негодна за повторна употреба. Празната опаковка да се третира като опасен отпадък и унищожаването й да се извършва съгласно с местното законодателство. МЕРКИ ПРИ ИНЦИДЕНТНО РАЗСИПВАНЕ/РАЗЛИВАНЕ Разсипаният да се събере и постави в затворен контейнер и да се потърси съдействие от съответните власти за обезвреждане на отпадъка. Да не се вдига прах при събирането на разпиления продукт. Замърсеното помещение да се проветри, а мястото, на което е разсипан продукта да се измие с вода. Да не се допуска водата при измиването да попадне в канализация, почва или воден басейн. МЕРКИ В СЛУЧАЙ НА ПОЖАР Подходящи средства за гасене: сухи химикали, СО₂, пяна или вода. Специална защитна екипировка за пожарникарите – предпазно облекло, дихателент апарат. При термалното разграждане или горенето на продукта могат да се отделят вредни газове – въглероден диоксид, серни оксиди и азотни оксиди. ЗАБЕЛЕЖКИ Спазвайте употребите, дозите, условията и предпазните мерки, определени в зависимост от характеристиките и приложенията, за които се препоръчва продукта. Използвайте този продукт само в съответствие с етикета и спазвайки добрите земеделски практики, като се вземат предвид всички променливи фактори на специфичната култура и района, включително типа на почвата, метеорологичните условия, методите за отглеждане, сортове, устойчивост и т.н. Производителят гарантира качеството на продукта, продаван в оригиналната му опаковка и съответствието му с разрешението на Българската агенция по безопасност на храните. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени от неправилна употреба и неспазване на препоръките. Производителят не поема отговорност, свързана с употреба, която не е съобразена с тези препоръки. Срок на годност: 2 години от датата на производство |