Фолиамин

6,80 лв.

(Безплатна доставка над 150 лв. и тегло под 5 кг. до офис на Еконт)
Код: Няма Категория:

Фолиамин се препоръчва като биостимулатор и може да бъде използван за насърчаване на вегетативния растеж и разширяването на плодовете, като носител на хранителни вещества (особено микроелементи) както чрез почвено, така и чрез листно приложение. Фолиамин позволява висока метаболитна ефективност чрез спестяване на енергия в няколко процеса, като синтез на протеини и хлорофил. Употребата на Фолиамин се пропоръчва в ситуации на абиотичен стрес: след разсаждане, при преполиване или суша, при проблеми с висока токсичност или соленост. Продуктът също спомага за абсорбирането на хербециди и пестициди.

Фолиамин  е течна формула на аминокиселини в готова за употреба форма.

Аминокиселините, съдържащи се в продукта са получени чрез ензимна хидролиза и са особено ценни за увеличаване на растежа.

Аминокиселините, пептидите и олигопептидите с ниско молекулно тегло, съдържащи се в Фолиамин, са специално формулирани и подбрани така, че да са полезни за метаболитните функции на растенията.

В началото на вегетацията, Фолиамин има подсилващи ефект.Когато Фолиамин  се прилага чрез торене, дългите верижни пептиди активират бактериалната флора на почвата, увеличават съдържанието на органични вещества и подобряват текстурата и структурата (по-добро задържане на вода и др.).

Дози:

КУЛТУРА ПОЧВЕНО
Л./дка.
ЛИСТНО
мл./дка.
ИНТЕРВАЛИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ
цъфтящи 1л.-2л. 100-150 мл./дка. след разсаждане, да се повтаря всеки 20 дни
зеленчуци 2л.-4л. 200-250 мл./дка. след разсаждане, да се повтаря всеки 20 дни
овощни, лозя 2л.-4л. 300-500 мл./дка. след разсаждане, да се повтаря всеки 20 дни
.
разсади 1л. 100-150 мл./дка. при садене и разсаждане

Състав:
ние гарантираме 6% w/w минимум свободни аминокиселини
Общ азот (N) – 8% w/w, еквивалентни на 10% w/v при 20 °С;
Органичен азот (N) – 8% w/w, еквивалентни на 10% w/v при 20 °С;
Органичен въглерод (С) – 23.5% w/w, еквивалентни на 29.3% w/v при 20 °С;
Общи аминокиселини – 50% w/w, еквивалентни на 62.5% w/v при 20 °С;

Аминограма:

Регистриран за биологично земеделие в Италия и БАБХ

рег N 0179/софия/07.02.2017

Каква е разликата между Фолиамин и други аминокиселини.

Предимството е защото са получени от висококачествена суровина и защото са получени чрез процес на ензимна хидролиза (не химическа или термична хидролиза). Така че продуктите, получени чрез ензимна хидролиза, имат висок процент на свободни аминокиселини, както при Фолиамин, които много бързо усвоими от растението. (Декстроротаторните аминокиселини, получени от химическа или термична хидролиза, трябва да бъдат преобразувани от растението, което води до загуба на време и енергия). Освен това продуктът, получен чрез ензимен хидролиза имат ниска електрическа проводимост сравнено с другите два вида хидролиза, а това означава по-висока разтворимост и съвместимост. Като заключение висококачественият състав се усвоява много бързо, което може да се види бързият ефект от продукта.

Тегло Няма
разфасовка

100мл

Shopping Cart
Scroll to Top